tisdag 30 juni 2009

Island land

Om jag inte har nämnt det förut så är vi på Öland och semestrar. Samma dag som jobbet slutade packade vi väskorna och körde ner med bilen för en veckas sol och bad. Att sitta på en handduk och blicka ut över havet medan dotter påtar med sitt vid strandkanten, det är det vi gör mest hela dagarna och det är inte alls illa.

En dagens tack

DAGENS VILL HA: Tid att läsa min bok.
DAGENS KLÄDSEL: Bikini.
DAGENS SMINK: Inget.
DAGENS FRISYR: Surfhår av saltvatten.
DAGENS HÄNDELSE: Att jag fick fick sova "länge" och äta frukost ute i solen.
DAGENS LÅT: Ingen speciell, P3-musik från radion.
DAGENS PLANER: Beachen.
DAGENS SAKNAD: Solbränna.
DAGENS DUMMASTE: Att jag glömt köpa solskyddsfaktor till min bleka hy.
DAGENS DROG: Kaffe, som jag äntligen kan dricka igen utan att spy.
DAGENS KRAM: Godmorgonkramen.
DAGENS PUSS: Från familjen, andra brukar inte pussa på mig så ofta.
DAGENS KÖP: Inget idag men igår gjorde vi en räd i Kalmar och köpte internät och ett par jeans att växa i.
DAGENS GODIS: Frukt.
DAGENS HUMÖR: Jag har semester för sjutton!


söndag 28 juni 2009

Vem där?


Det bor någon här inne. Vi vet inte så mycket om den lilla än, om det är en pojke eller flicka. Vi vet bara att vi måste vänta ungefär till julafton och att vi längtar väldigt mycket alla tre.

fredag 26 juni 2009

Sista

Idag jobbade jag min sista dag på banken, mitt hatkärleksjobb sedan drygt två år. Det var avtackning och hela den biten, kram av alla, lyckönskningar, löften om att hälsa på osv. Konstig känsla... Har nog inte fattat det än att idag gjorde jag allt det där som hör min gamla jobbvardag till för sista gången. Sista frukostmackan från bageriet, sista dagen framför datorn med lurar i öronen och pappershögar på skrivbordet, sista lunchen med jobbkompisarna. Om en stund när jag kommit ur min bubbla av tomhet ska jag försöka njuta av att jag faktiskt har semester resten av sommaren tills det nya börjar.

onsdag 24 juni 2009

Kramp

Det kommer inte ut något vettigt ur skrivarhänderna även fast jag har saker att skriva om. Det brukar visst kallas skrivarkramp. Jag vilar ett tag.

fredag 19 juni 2009

10 år

Imorgon har vi varit tillsammans i 10 år. Vi träffades på en picknick i Rålambshovsparken och sedan den dagen har vi alltid hängt ihop. Jag var bara 17 år när vi träffades, hade knappt hunnit ha något som kunnat liknas vid ett förhållande, ändå tog det mig bara en natt att fatta att han var den jag ville vara med, alltid. Den kvällen vi träffades förlorade jag helt uppfattningen om tid och rum. Till min mamma hade jag sagt att jag bara skulle gå till parken en stund och träffa några kompisar. Att ringa hem och tala om att jag stannade ute glömde jag helt bort. Vi pratade och promenerade en hel natt, lyckligt ovetandes om att mina föräldrar satt uppe utom sig av oro. På morgonkvisten började de fundera på att ringa polisen och anmäla mig försvunnen. Ungefär i samma ögonblick satte jag nycklarna i låset och släntrade in, kär som en tok. 10 år sedan imorgon. Varje år den dagen berättar mamma historien om skräcknatten då hon trodde jag var försvunnen. Det var verkligen ingen skräcknatt, nu i efterhand kan jag säga att det var den mest betydande natten i mitt liv.

torsdag 18 juni 2009

1-21

1. VAD HETER DU?
Cecilia.
2. VAD ÄR DET FÖR FÄRG PÅ BYXORNA DU HAR PÅ DIG?
Svarta.
3.VAD LYSSNAR DU PÅ JUST NU?
Teven i bakgrunden.
4. VAD GJORDE DU IGÅR KVÄLL?
Var trött som aldrig förr och låg mest i sängen.
5. VAD VAR DET SISTA DU ÅT?
En nektarin.
6. DET FÖRSTA DU LÄGGER MÄRKE TILL HOS DET MOTSATTA KÖNET?
Ögon, armar och röst.
7. HUR MÅR DU IDAG?
Bara bra, nöjd med det mesta.
8. VILKEN ÄR DIN FAVORITDRYCK?
Är rätt svag för läsk av alla sorter.
9. FAVORITSPORT?
Eftersom jag inte utövar någon sport själv får det bli roligaste sporten att titta på vilken är fotboll. Med chips och öl.
Den naturliga? Mörkblond. Just nu brun.
11. ÖGONFÄRG?
Blå.
12. SOLUPPGÅNG ELLER SOLNEDGÅNG?
Soluppgång. Är verkligen ingen nattmänniska.
13. KRAMAR ELLER KYSSAR?
Kramar.
14. HUR BOR DU?
I en lägenhet i Årsta.
15: VAD LÄSER DU?
Ingenting just nu. Jag har problem att hålla mig vaken när jag läser.
16. FAVORITSPEL?
TV-spel.
17. KAN DU NUDDA DIN NÄSA MED TUNGAN?
Nej, kommer bara strax ovanför överläppen.
18. KAN DU KORSA ETT ÖGA ÅT GÅNGEN?
Nej.
19. ÄR DU ROMANTISK?
Nej, realistisk.
20. SKULLE DU SÄGA SJÄLV ATT DU ÄR LYCKLIG?
Ja!
21. VAD SKA DU GÖRA IMORGON?
Sovmorgon, sedan fira midsommar på landet.

tisdag 16 juni 2009

Det ena leder onekligen till det andra


Det vore ju synd att inte måla om golvlisterna nu när golvet blev så nytt och fint. De ser lite slitna ut mot det vita golvet tänkte jag. Sen när listerna målades vita såg väggarna faktiskt lite skamfilade ut så det var lika bra att måla dem med. Ok, nu ser rummet fint ut... sånär som på taket som börjar mörka till sig i hörnen... Ni hör, det blir ingen tillbakaflytt av sängen idag heller.

Äntligen så pass...


...skönt ute att man kan slappa på ballen en vanlig tisdag efter jobbet.

måndag 15 juni 2009

Det händer i sängen

Asså, att ha sängen i vardagsrummet är the shit. Man slappar i sängen samtidigt som man har total överblick över läget. Igår kväll satt jag där och läste blaska parallellt med att kolla på tv. Sen kände jag mig lite hungrig, gjorde ett par varma mackor, kröp upp i sängen med tallriken och åt. Så himla skönt. Idag sa sambo att vi nog kunde flytta in sängen eftersom det inte luktar så mycket längre. "Nje" sa jag, "det luktar lite för starkt för mig ännu. Det är kanske bäst att vi låter sängen stå kvar en natt till."

söndag 14 juni 2009

Tillbaka till ettan

Gaaah! Det står en dubbelsäng i vardagsrummet. Sovrumsgolvet är nymålat och det stinker så pass att vi måste sova här ute ett par nätter. Det är som att leva i en etta igen, något jag verkligen inte saknar. Fy fan, om den där dörren inte öppnas snart klappar jag ihop av klaustrofobi.

Inomhus 48 timmar


Hör ni inget från mig fredag till söndag beror det på att jag sitter i ett uppkopplingslöst hus strax utanför Strängnäs. Just den här här helgen var en rätt illa vald helg att dra till landet. Regnet har öst ner konstant utan och inomhusaktiviteterna har avlöst varandra. Har tex läst tre glossy magasin, sett Vicky Christina Barcelona för tredje gången, sett Min Granne Totoro för fyrtioandra gången, sovit nästan tre timmar mitt på dagen samt upptagit Sims-spelandet igen för första gången sedan jag fick barn. Jag gjorde Sim-mig och Sim-sambo, hittade ett fusk som gav oss obegränsat med pengar, byggde oss ett lyxhus och köpte alla möbler och prylar vi ville ha. Sen ville vi skaffa en Sim-dotter för att göra familjen komplett men det gick tyvärr inte som planerat. Efter upprepade försök har Sim-oss fortfarande inte lyckats skaffa ett Sim-barn. Man kan tydligen inte få allt i Sim-välden heller.

torsdag 11 juni 2009

Nedräkning

Hjälp, det går så fort. Jag har bara tio arbetsdagar kvar på jobbet innan jag slutar för gott. Skönt att jag har semester precis efter så jag kan koppla bort allt som har med karriär att göra ett tag. Det är faktiskt rätt pirrigt i magen att kasta sig ut sådär. Folk runt omkring mig har varit vänliga nog att komma med uppmuntrande kommentarer som "du gör rätt" och "framtiden ser ljus ut", istället för att påtala vilken idiot jag är som frivilligt lämnar ett jobb i dessa tider. Utan uppmuntrande ord vetefasiken vad jag hade gjort. Troligtvis kedjat fast mig vid skrivbordet och bönat och bett om att få vara kvar.

onsdag 10 juni 2009

Yes they can

I eftermiddags var jag ensam hemma med två barn, två viljestarka men dödssöta snart treåringar. Ute duggade regnet så jag (JAG alltså) fick idén att stanna inne och baka havrebollar med barnen. Det kan inte gå värre än att barnen kletar in sig i smör och sen löper amok i lägenheten, även sånt kan man städa undan och komma över tänkte jag och plockade ner varsin skål. Sen sattes det igång att bakas. Jag läste recept och delade ut ingredienser, de fixade biffen. En stund senare låg ett tjugotal rullade och kokosdoppade havrebollar på ett fat. Shit vad de kan de små. Ger man dem utrymme att testa sina gränser blir man alltid överraskad över hur mycket mer de klarar av att fixa själva. De är så sjukt kompetenta.

tisdag 9 juni 2009

Hurra! -Från privat till kommunalt

Började tro att det var lika osannolikt som att någon skulle stoppa mig på gatan och ge mig en miljon, men så hände det. Efter ett år i kommunal dagiskö har vi fått plats på den förskola vi allra helst velat komma till OCH till samma avdelning som dotters dödspolare/allra bästa kompis går på. Till skillnad från alla andra dagar kan jag känna att jag uppskattar systemet för barnomsorg lite lite grann. I september går den efterlängtade dagisflytten.

Leksaker att hata

Jag skulle precis börja skriva något men jag kom av mig eftersom det står en en meter hög liten människa precis bredvid mig och dunkar på en bultbräda för allt hon är värd. Samtidigt som hon bankar allt hårdare studerar hon mig för att se hur besvärad jag kan bli innan jag får spelet. Nu får jag spelet.

söndag 7 juni 2009

Förändras

I detta nu sitter jag med slingfärg i håret och håller tummarna, rätt så nervös över resultatet. Min erfarenhet inom hemmafärgning är, om jag får skryta, ganska så gedigen men just den här manövern från mörkt till ljust är helt ny för mig. Tio minuter kvar...

Och det var väl ungefär allt



Somliga byggde ett trädäck. Vi andra lekte mest kurragömma och när vi hade gömt oss på alla ställen gick vi till korna och försökte lura till oss små oskyldiga kalvar.

fredag 5 juni 2009

Ett otacksamt jobb, men någon måste göra det

- Vad gör du?! Häller du vatten i soffan?!
- ...
- Men sluta då, du får inte göra så!
- ...
- Lägg av, nu tar jag flaskan från dig!
- PRUTTMAMMA!!!

Ett kemiskt experiment

Man kan tydligen inte gå från mörkbrunt till blont bara hux flux. Jag har läst en herrans massa inlägg på nåt hårforum om just detta. Vill man bli blond snabbt rekommenderas avfärgning hos frisören men jag vete tusan om jag vill utsätta mitt hår för det. Alternativ två är att ta det pö om pö, lite ljusa slingor i taget. Det verkar bra, det kan jag fixa själv för en billig penning. Är det någon som vet om det funkar? Annars, hur tusan går man från mörkbrunt till blont?

torsdag 4 juni 2009

Den avvikande fejkbrunetten

Jaha, det var roligt så länge det varade men nu är det dags för något nytt. Det var aldrig meningen att det skulle bli så mörkt (håret alltså) men jag vande mig och tyckte det var rätt festligt att vara mörk ett tag, nu har jag dock lessnat. Inom ett par dagar ska jag färga ny färg. Tänkte go back to blond igen. Det är banne mig inte lätt att vara fejkmörk. Måste färga i tid och otid, tänka på att ögonbrynen matchar och att ögonfransarna inte är för ljusa. För att inte tala om alla mörka hårtsrån som ligger och skräpar, väl synliga mot det ljusa golvet. En annan anledning till blondbeslutet är att jag fått två kommentarer för mycket angående mitt möjliga moderskap åt min egen dotter. "Är du mamman? Jaha jag trodde nästan att du var barnflickan eftersom ni inte alls har samma färger eller liknar varandra!" Jag, den fejkmörka utbölingen i familjen ljusblond.

tisdag 2 juni 2009

Jag bra? Nej, det kan inte stämma

Varför ska det vara så svårt att ta åt sig av positiv feedback. Idag hade jag ett sista utvecklingssamtal med min chef. Det handlade förstås inte så mycket om min framtida utveckling utan min tid som varit och mina prestationer. Jag är någonstans medveten om att jag gör mitt jobb bra, att jag är kompetent, trevligt mot mina kollegor och att min framtid ser ljus ut - samtidigt är jag oförmögen att ta det till mig när jag hör det från någon annan. Det låter ju jättebra det där han säger tänkte jag, men kunde inte få det att passa ihop med mig själv. Det är märkligt, negativ kritik sätter sig så hårt att det skrapar hål i självkänslan. Positiv kritik rinner av mig som vatten på en gås.

måndag 1 juni 2009

Nu sprutar de ut

Sitter med så många idéer i huvudet, så många att det är alldeles trångt och rörigt. Så brukar det vara med mig, jag får (sällan) ett kreativt infall sen bara matas det på och då gäller det att skrida till verket innan soffpotatisen tar över igen. Just nu håller jag på att skissa på en trädkoja till dotter som jag ska bygga på landet. Det började som en enkel konstruktion men har nu svävat iväg och blivit ett kråkslott med veranda, vita knutar, tak, fönster, motivmålad balkonglåda och hemlig ingång. Jag har gett mig fan på att det ska gå att genomföra.

nedkopplad, bortkopplad och slutligen uppkopplad igen

Jag har nyligen spenderat en halvtimme med att läsa bloggar och uppdatera mig. Sen i torsdags har jag ägnat sammanlagt 5 minuter åt min egen och andras bloggar. En kombination av mycket att göra och sällan hemma, simple as that. I ärlighetens namn, det är faktiskt ganska skönt att koppla ner och koppla bort ett tag.